Sestavine
-
200 g ČokoladaLindt, okus mentol
-
2/3 skodelice Zgoščena smetana
-
2× Jajce
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
Meta
Navodila
Čokolado v mikrovalovni pečici segrevajte 3 minute, pri čemer na polovici kuhanja mešajte.
Z električnim mešalnikom 3 minute stepajte smetano, da se oblikujejo mehki vrhovi.
Čokoladi dodajte rumenjake in polovico smetane. Premešajte, da se vse skupaj poveže.
Beljake z električnim mešalnikom stepajte 4 minute, da se oblikujejo mehki vrhovi. Dodajte sladkor in stepajte. Polovico snega vmešajte v čokolado.
Mešanico z žlico razporedite v 4 kozarce in postavite v hladilnik za 3 do 4 ure ali dokler se ne strdi. Zmešajte preostanek smetane in snega ter skupaj postrezite za sladico.
(Foto: pexels.com)