0 0
Pekoče krompirjeve palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

230 g Krompir
170 g Maslo
180 g Moka
Jajce
Sol
1 žlička Paprika v prahu
Kumina
Čili v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pekoče krompirjeve palčke

LASTNOSTI:
  • Pekoče

Krompir je četrta najpomembnejša poljščina na svetu za rižem, pšenico in koruzo. Krompir je bogat vir kompleksnih ogljikovih hidratov, prehranskih vlaknin, vitamina C, kalija in vitamina B6. Vsebuje tudi antioksidante, kot so flavonoidi in karotenoidi.

  • 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C.

Skuhajte krompir, ga olupite in pretlačite. Dodajte moko in sol ter pregnetite.

Krompirjevo testo razvaljajte in narežite na palčke in jih premažite z razžvrkljanim jajcem. Potresite jih s papriko, čilijem, kumino in s soljo.

Začinjene palčke pecite 10 minut, da postanejo hrustljave. Postrezite jih z omakami po želji.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižol po grško
Naprej
Krompirjeve kroglice
Nazaj
Fižol po grško
Naprej
Krompirjeve kroglice