Sestavine
-
⅓ skodelice Sok limete
-
⅓ skodelice Med
-
1 žlička Sojina omaka
-
1 žlička Olivno olje
-
1 žlička Poprova omaka
-
po okusu Sol in poper
-
2 kg Kozice
-
1 žlička Čili v prahu
Navodila
V veliki skledi zmešajte limetin sok, med, sojino omako in olje. Začinite z začimbami po želji, s pekočo poprovo omako, čilijem, soljo in poprom. Dodajte kozice in jih dobro premešajte, da se obložijo. Pokrijte in za eno uro postavite v hladilnik, da se marinirajo. Lesena nabodala namočite v toplo vodo. Žar na prostem segrejte na srednje visoko temperaturo.
Vzemite nabodala iz vode in nabodite kozice. Na žaru kozice pecite na obeh straneh, dokler ne postanejo rožnate in neprosojne, približno 5 minut na vsaki strani.
(Foto: pexels.com)