Sestavine
-
2 žlici Olivno olje
-
1 žlička Koriander
-
1 žlička Kumina
-
1/2 žličke Kurkuma
-
1/2 žličke Gorčična semena
-
1 x Čebula
-
2 stroka Česen
-
670 g Pastinak
-
5 x Češnjev paradižnik
-
1 l Zelenjavna juha
-
1 žlica Limonin sok
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
V skledi zmešajte 2 žlici olivnega olja in 1 žličko koriandrovih semen, 1 žličko kumine, ½ žličke mlete kurkume in ½ žličke gorčičnih semen.
Dodajte 1 veliko čebulo, narezano na koščke, česen, pastinak, narezan na kocke, in 2 na paradižnik ter dobro premešajte.
Razporedite po pekaču in pecite 30 minut, dokler se ne zmehča.
Z žličko prelijte v kuhinjski robot ali liker s 600 ml zelenjavne juhe in zmeljite do gladkega.
Prelijte v ponev s preostalimi 600 ml zelenjavne juhe, začinite in segrevajte, da rahlo vre.
Odstavite z ognja in vmešajte 1 žlico limoninega soka. Okrasite s semeni kumine.
(Foto: pexels.com)