Sestavine
-
3× Banana
-
1 1/4 skodelice Moka
-
3/4 čajne žličke Soda bikarbona
-
1/4 čajne žličke Sol
-
2 žlici Maslo
-
1/4 skodelice Rjavi sladkor
-
2× Beljak
-
1/4 skodelice Javorjev sirup
-
2 žlici Jabolčna kaša
-
1/3 skodelice Pekanovi orehi
-
1/2 čajne žličke Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C. namastite pekač za mafine.
V skledi pretlačite banane in jih dajte na stran. V srednje veliki skledi z žično metlico zmešajte moko, sodo bikarbono in sol.
V veliki skledi z električnim mešalnikom stepite maslo in javorjev sirup. Dodajte beljake, pretlačene banane, rjav sladkor, jabolčno omako in vaniljo; stepajte pri srednji hitrosti, dokler se dobro ne premešajo, in postrgajte ob straneh sklede.
Dodajte mešanico moke in mešajte pri nizki hitrosti, dokler se ne združi. Testo vlijte v pripravljen pekač za mafine. Po mafinih enakomerno razporedite pekanove orehe.
Mafine pecite od 30 do 35 minut.
(Foto: pexels.com)