0 0
Pekanova torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 skodelici Moka 1 skodelica = 240 ml
2 čajni žlički Pecilni prašek
1/2 čajne žličke Sol
1 skodelica Maslo
1 1/2 skodelice Sladkor
Jajce
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
1 skodelica Mleko
1 skodelica Pekanovi orehi
Glazura
1/2 skodelice Maslo
220 g Kremni sir
4 skodelice Sladkor v prahu
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pekanova torta

Uživajte v slastni pekanovi torti!

  • 60 minut
  • Lahko

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 175 °C. Dva pekača za torto namastite in posujte z moko.

V srednje veliki skledi presejte moko, pecilni prašek in sol.

V veliki skledi stepite maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Dodajte jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepite. Vmešajte vaniljev ekstrakt.

Maslu izmenično z mlekom dodajte mešanico moke in vmešajte sesekljane pekanove orehe.

Testo enakomerno razdelite med pripravljene pekače za torte. Pecite 25-30 minut. Torto hladite 10 minut in jo dajte iz pekača.

Glazura: maslo in kremni sir stepite do kremaste mase. Postopoma dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter stepajte do gladkega.
S prelivom premažite eno plast torte, nato pa nanjo položite drugo plast torte. S preostalo glazuro premažite vrh in stranice torte. Po želji okrasite s polovicami pekanovih orehov.

Pred serviranjem torto hladite vsaj 30 minut, da se glazura strdi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Rižota s klapavicami
Naprej
Čokoladne lizike
Nazaj
Rižota s klapavicami
Naprej
Čokoladne lizike

Dodajte Komentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here