Sestavine
-
2 skodelici Moka1 skodelica = 240 ml
-
2 čajni žlički Pecilni prašek
-
1/2 čajne žličke Sol
-
1 skodelica Maslo
-
1 1/2 skodelice Sladkor
-
4× Jajce
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
1 skodelica Mleko
-
1 skodelica Pekanovi orehi
-
Glazura
-
1/2 skodelice Maslo
-
220 g Kremni sir
-
4 skodelice Sladkor v prahu
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 175 °C. Dva pekača za torto namastite in posujte z moko.
V srednje veliki skledi presejte moko, pecilni prašek in sol.
V veliki skledi stepite maslo in sladkor, dokler ne postaneta rahla in puhasta. Dodajte jajca, eno za drugim, in po vsakem dodajanju dobro stepite. Vmešajte vaniljev ekstrakt.
Maslu izmenično z mlekom dodajte mešanico moke in vmešajte sesekljane pekanove orehe.
Testo enakomerno razdelite med pripravljene pekače za torte. Pecite 25-30 minut. Torto hladite 10 minut in jo dajte iz pekača.
Glazura: maslo in kremni sir stepite do kremaste mase. Postopoma dodajte sladkor v prahu in vaniljev ekstrakt ter stepajte do gladkega.
S prelivom premažite eno plast torte, nato pa nanjo položite drugo plast torte. S preostalo glazuro premažite vrh in stranice torte. Po želji okrasite s polovicami pekanovih orehov.
Pred serviranjem torto hladite vsaj 30 minut, da se glazura strdi.
(Foto: pexels.com)