Sestavine
-
40 dag Moka
-
1/2 kocke Kvas
-
12 dag Jogurtali kisla smetana
-
2 dl Mleko
-
3 dag Sladkor
-
5 dag Maslo
-
1 velika žlica Rum
-
1 mala žlička Sol
-
2 x Jajčni rumenjak
-
Nutella namazza nadev
-
Jajcejajce za premaz, za nadev
Navodila
Raztopite kvas v mlačnem mleku in ga dodajte k presejani moki. Dodajte še preostale sestavine brez masla in zamesite kvašeno testo. Med mešanjem postopoma dodajajte zmehčano maslo in mešajte toliko časa, da bo testo postalo gladko. Pokrijte testo in pustite vzhajati na toplem.
Vzhajano testo dajte na pult, pregnetite ga in pustite nekaj minut počivati. Nato ga razvaljajte v pravokotnik, premažite z Nutello in zvijte v zavitek. Razrežite zavitek na rezine in začnite rezine zlagati v okrogel pekač. Rezine izmenjaje polagajte ob zunanji rob in vsako tretjino nekoliko zamaknite proti sredini pekača. Vsaka rezina naj predhodno le delno pokrije drugo rezino, tako da se pokaže vzorec nadeva in testa. Ko zapolnite model z vsemi rezinami, pustite pecivo vzhajati na toplem.
Ko je pecivo vzhajalo, ga premažite s stepenim jajcem in postavite v vročo pečico. Pecite 45 minut pri 175 stopinjah Celzija.
Opomba: Pecivo je najboljše, ko je še sveže, toplo, naslednji dan bo že bolj suho.
(Foto: Getty Images)