Sestavine
-
2 x Čebula
-
0.6 kg Mleto meso
-
100 g Slanina
-
1 žlica Olivno olje
-
1 ščepec Čilimlet čili
-
240 g Paradižnikparadižnik v koščkih iz pločevinke
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
2 žlici Sesekljana zeliščatimijan, majaron, peteršilj
-
175 g Štručkafrancoske štručke s česnovim maslom
-
0.5 l Jušna osnova
-
50 g Parmezannariban parmezan
Navodila
Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Narežite slanino na koščke. V bolj globlji ponvi segrejemo olje, na katerem najprej popražite slanino, nato dodajte čebulo in jo skupaj s slanino pražite toliko časa, da postekleni.
Dodajte še mleto meso, začinite s čilijem in med občasnim mešanjem vse skupaj pražite tako dolgo, da bodo kosi mesa rahlo porjaveli. Vmešajte sesekljane paradižnike in začimbe ter zalijte z jušno osnovo. Na zmernem ognju kuhajte še približno 25 minut oziroma tako dolgo dokler večina tekočine ne povre.
Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Mleto meso v omaki potresite v globok pekač, ki je namenjen za narastke in ga s kuhalnico nežno razporedite po vsej površini. Po vrhu razporedite na kose narezano štručko s česnovim maslom. Vse skupaj pokapajte z malo olja in potrosite še z naribanim parmezanom. Pekač še za 15 do 20 minut postavite v ogreto pečico.
Pripravljeno jed postrežite še s krožnikom vaše poljubne solate.
Predlagane priloge: Toskanska solata, zeljna solata s korenjem, solata z motovilcem, jajci in fižolom…
(Foto: Getty Images)