0 0
Pečeno mleto meso s česnovo bageto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Čebula
0.6 kg Mleto meso
100 g Slanina
1 žlica Olivno olje
1 ščepec Čili mlet čili
240 g Paradižnik paradižnik v koščkih iz pločevinke
Sol po okusu
Poper po okusu
2 žlici Sesekljana zelišča timijan, majaron, peteršilj
175 g Štručka francoske štručke s česnovim maslom
0.5 l Jušna osnova
50 g Parmezan nariban parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeno mleto meso s česnovo bageto

Če si želite imeti na hitro pripravljen obrok, s katerim boste navdušili prav vse, si lahko izberete prav ta recept. Niti na prilogo ne rabite misliti, kajti ena od glavnih sestavin jedi je prav česnova štručka, ki se odlično ujema z mletim mesom v paradižnikovi omaki. Zraven priložite še skledo solate in rešili ste si problem kaj narediti za kosilo ali pa za večerjo. 

  • 1 ura in 05 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Narežite slanino na koščke. V bolj globlji ponvi segrejemo olje, na katerem najprej popražite slanino, nato dodajte čebulo in jo skupaj s slanino pražite toliko časa, da postekleni.

Dodajte še mleto meso, začinite s čilijem in med občasnim mešanjem vse skupaj pražite tako dolgo, da bodo kosi mesa rahlo porjaveli. Vmešajte sesekljane paradižnike in začimbe ter zalijte z jušno osnovo. Na zmernem ognju kuhajte še približno 25 minut oziroma tako dolgo dokler večina tekočine ne povre.

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Mleto meso v omaki potresite v globok pekač, ki je namenjen za narastke in ga s kuhalnico nežno razporedite po vsej površini. Po vrhu razporedite na kose narezano štručko s česnovim maslom. Vse skupaj pokapajte z malo olja in potrosite še z naribanim parmezanom. Pekač še za 15 do 20 minut postavite v ogreto pečico.

Pripravljeno jed postrežite še s krožnikom vaše poljubne solate.

Predlagane priloge: Toskanska solata, zeljna solata s korenjem, solata z motovilcem, jajci in fižolom…

(Foto: Getty Images)

 

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Vroč jabolčnik
Naprej
Čili sir
Nazaj
Vroč jabolčnik
Naprej
Čili sir

Dodajte Komentar