0 0
Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 bombice z ali brez sezama ali kajzerice
4 žlic stopljenega masla
1 žlička olja
4 rezin slanine
1 pest naribanega sira
4 jajca
sol in sveže mleti poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Odličen hiter zajtrk. Zagotavljamo vam, da vas končni izdelek ne bo razočaral.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Bombicam ali kajzericam z nožem na vrhu odrežemo pokrovčke. Spodnje polovice s prsti ali žličko previdno izdolbemo, da naredimo prostor za ostale sestavine.

Na kuhalnik pristavimo ponev in jo rahlo namastimo z oljem. V namaščeni ponvi na obeh straneh hrustljavo popečemo rezine slanine. Popečene rezine odcedimo na papirnatih brisačkah ter narežemo ali natrgamo na koščke.

V kruhove skledice najprej vlijemo malo stopljenega masla ter vdolbinice obložimo s kosi slanine. Dodamo malo naribanega sira, potem pa v vdolbinice previdno ubijemo jajca in jih rahlo začinimo s poprom in soljo. Nadevane kruhove skledice ovijemo v alu folijo in pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj Celzija, 15 do 20 minut (15 minut če želimo, da je rumenjak še nekoliko tekoč).

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Topli sendvič croque monsieur
Naprej
Palačinke iz krompirja
Nazaj
Topli sendvič croque monsieur
Naprej
Palačinke iz krompirja

Dodajte Komentar