Sestavine
-
2× Jajce
-
50 g Drobtine
-
50 g Parmezan
-
1 strok Česen
-
1 žlica Bazilika
-
1 žlica Origano
-
1 žlička Timijan
-
1 žlička Žajbelj
-
ščepec Kosmiči rdeče paprike
-
Sol in poper
-
450 g Sirovi ravioli
-
Olivno olje
-
Marinara omaka
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač namažite z oljčnim oljem.
V skledo dajte jajca in jih razžvrkljajte. V drugo skledo dodajte drobtine, parmezan, česen, baziliko, origano, timijan, žajbelj, koromač ter po ščepec kosmičev rdeče paprike, soli in popra ter jih premešajte.
Raviole potopite v razžvrkljano jajce, nato jih premešajte z mešanico drobtin in zelišč ter premešajte, da se obložijo. V enakomerni plasti jih razporedite na pripravljen pekač. Pokapajte z oljčnim oljem. Pecite 10-12 minut, da se zlato zapečejo.
Raviole postrezite tople, skupaj s segreto marinara omako za pomakanje. Uživajte!
(Foto: pexels.com)