Sestavine
-
800 g Konzerviran paradižnik
-
Oljčno olje
-
1 x Čebula
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
1 žlica Kapre
-
60 g Črne olive
-
5 x filet sardela
-
ščepec Sladkor
-
500 g Krompirjevi njoki
-
120 g Mocarela sir
Navodila
V ponvi na srednjem ognju segrejte malo olja. Dodajte čebulo in velik ščepec soli ter jo nežno pražite 8-10 minut, da se zmehča in postane prozorna. V ponev stresite čili in vse paradižnike, zmanjšajte temperaturo, nato pa nepokrito kuhajte 10 minut.
Eno od praznih pločevink do četrtine napolnite z vodo in jo dodajte omaki. Vmešajte kapre, olive in sardele. Začinite s soljo, poprom in s ščepcem sladkorja. Kuhajte nepokrito še 5 minut.
Zavrite veliko posodo z vodo. Dodajte njoke in jih kuhajte 2 minuti. Odcedite in jih prelijte s paradižnikovo omako, nato pa jih prelijte posodo za peko v pečici.
Na vrh dodajte natrgano mocarelo in dobro naribajte črni poper, nato pa za 5 minut ali dokler se mocarela ne raztopi in postane lepljiva, postavite v pečico.
(Foto: Pixabay)