0 0
Pečeni njoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
800 g Konzerviran paradižnik
Oljčno olje
1 x Čebula
1 žlička Čilijevi kosmiči
1 žlica Kapre
60 g Črne olive
5 x filet sardela
ščepec Sladkor
500 g Krompirjevi njoki
120 g Mocarela sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeni njoki

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

V ponvi na srednjem ognju segrejte malo olja. Dodajte čebulo in velik ščepec soli ter jo nežno pražite 8-10 minut, da se zmehča in postane prozorna. V ponev stresite čili in vse paradižnike, zmanjšajte temperaturo, nato pa nepokrito kuhajte 10 minut.

Eno od praznih pločevink do četrtine napolnite z vodo in jo dodajte omaki. Vmešajte kapre, olive in sardele. Začinite s soljo, poprom in s ščepcem sladkorja. Kuhajte nepokrito še 5 minut.

Zavrite veliko posodo z vodo. Dodajte njoke in jih kuhajte 2 minuti. Odcedite in jih prelijte s paradižnikovo omako, nato pa jih prelijte posodo za peko v pečici.

Na vrh dodajte natrgano mocarelo in dobro naribajte črni poper, nato pa za 5 minut ali dokler se mocarela ne raztopi in postane lepljiva, postavite v pečico.

(Foto: Pixabay)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Lečin pesto
Naprej
Škotski karamelni bonboni
Nazaj
Lečin pesto
Naprej
Škotski karamelni bonboni

Dodajte Komentar