Sestavine
-
0,5 kg Testenine
-
1× Čebulasesekljana
-
0,5 kg Govedinamleta
-
2 kozarca Omaka za testenine
-
180 g Sirnarezan
-
200 g Kisla smetana
-
180 g Mocarela sirnarezana
-
2 žlici Parmezannariban
Navodila
Zavrite velik lonec z rahlo slano vodo. Dodajte testenine in jih kuhajte po navodilih iz embalaže.
Medtem v ponvi na srednjem ognju popecite mleto govedino in čebulo; vmešajte omako za špagete in kuhajte 15 minut.
Pečico segrejte na 175 °C. Z maslom premažite pekač.
Na dno pripravljene posode razporedite 1/2 makaronov na vrh položite sir, kislo smetano, 1/2 mesne omake, preostale makarone, sir mozzarella in preostalo mesno omako. Na vrhu posujte nariban parmezan.
Pecite v ogreti pečici, dokler se ne segreje in se sir ne stopi, približno 30 minut.
(Foto: freepik.com)