0 0
Pečeni ježki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

500 g Krušna mešanica bread mix
25 g Maslo
Moka
12 x Rozine
6 x Mandljevi kosmiči

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeni ježki

  • 1 ura 35 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pripravite mešanico za kruh z maslom po navodilih iz embalaže. Testo pustite počivati 5 minut, nato pa ga gnetite 5 minut.

Testo razrežite na šest kosov. Površino posujte z malo moke in vsak kos oblikujte v kroglico tako, da ga povaljate med dlanmi. Zdaj ga oblikujte v obliko ježa, tako da eno stran nekoliko izvlečete in jo nežno stisnete v smrček.

Ježke položite na pekač, pokrijte z vlažno brisačo in pustite vzhajati 1 uro.

Pečico segrejte na 200 °C. S kuhinjskimi škarjami zarezujte v testo, da na hrbtih ježkov nastanejo bodice. Za oči vtisnite rozine, na konec smrčka vsakega ježa pa potisnite olupljen mandelj.

Pecite 15 minut ali dokler se ježki ne dvignejo in postanejo zlati.

(Foto: Instagram/boulangeriecafe_yamashita)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pudingove jagodne rezine
Naprej
Mehiška piščančja juha
Nazaj
Pudingove jagodne rezine
Naprej
Mehiška piščančja juha

Dodajte Komentar