Sestavine
-
500 g Krušna mešanicabread mix
-
25 g Maslo
-
Moka
-
12 x Rozine
-
6 x Mandljevi kosmiči
Navodila
Pripravite mešanico za kruh z maslom po navodilih iz embalaže. Testo pustite počivati 5 minut, nato pa ga gnetite 5 minut.
Testo razrežite na šest kosov. Površino posujte z malo moke in vsak kos oblikujte v kroglico tako, da ga povaljate med dlanmi. Zdaj ga oblikujte v obliko ježa, tako da eno stran nekoliko izvlečete in jo nežno stisnete v smrček.
Ježke položite na pekač, pokrijte z vlažno brisačo in pustite vzhajati 1 uro.
Pečico segrejte na 200 °C. S kuhinjskimi škarjami zarezujte v testo, da na hrbtih ježkov nastanejo bodice. Za oči vtisnite rozine, na konec smrčka vsakega ježa pa potisnite olupljen mandelj.
Pecite 15 minut ali dokler se ježki ne dvignejo in postanejo zlati.
(Foto: Instagram/boulangeriecafe_yamashita)