0 0
Pečeni jajčevci z jogurtovo omako

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jajčevec
2 žlici Olivno olje
Sol in poper
180 g Grški jogurt
2 žlici Tahini pasta
1 strok Česen
Peteršilj
Limona
Pražena sezamova semena

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečeni jajčevci z jogurtovo omako

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 °C.

Jajčevce po dolžini narežite na 1,5 cm debele rezine. Po želji lahko pustite kožo ali jo olupite.

Rezine jajčevcev na obeh straneh premažite z oljčnim oljem ter jih začinite s soljo in poprom. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem. V ogreti pečici jih pecite približno 30 minut ali dokler niso zlato rjave barve in mehki.

Medtem pripravite omako iz jogurta in tahinija. V manjši skledi zmešajte grški jogurt, tahini, sesekljan česen in limonin sok. Dobro premešajte, da dobite gladko in kremasto zmes. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Ko so rezine jajčevcev pečene, jih vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladijo. Pečene rezine jajčevca razporedite na servirni krožnik. Na rezine naložite jogurtovo omako.

Okrasite z nasekljanim svežim peteršiljem in s popečenimi sezamovimi semeni.

Pečene jajčevce z jogurtom postrezite kot prilogo ali predjed.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Maskarpone sladica
Naprej
Sladkorno jabolko na palčki
Nazaj
Maskarpone sladica
Naprej
Sladkorno jabolko na palčki

Dodajte Komentar