Sestavine
-
2× Jajčevec
-
2 žlici Olivno olje
-
Sol in poper
-
180 g Grški jogurt
-
2 žlici Tahini pasta
-
1 strok Česen
-
Peteršilj
-
1× Limona
-
Pražena sezamova semena
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C.
Jajčevce po dolžini narežite na 1,5 cm debele rezine. Po želji lahko pustite kožo ali jo olupite.
Rezine jajčevcev na obeh straneh premažite z oljčnim oljem ter jih začinite s soljo in poprom. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem. V ogreti pečici jih pecite približno 30 minut ali dokler niso zlato rjave barve in mehki.
Medtem pripravite omako iz jogurta in tahinija. V manjši skledi zmešajte grški jogurt, tahini, sesekljan česen in limonin sok. Dobro premešajte, da dobite gladko in kremasto zmes. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Ko so rezine jajčevcev pečene, jih vzemite iz pečice in pustite, da se nekoliko ohladijo. Pečene rezine jajčevca razporedite na servirni krožnik. Na rezine naložite jogurtovo omako.
Okrasite z nasekljanim svežim peteršiljem in s popečenimi sezamovimi semeni.
Pečene jajčevce z jogurtom postrezite kot prilogo ali predjed.
(Foto: pixabay.com)