Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
24 x Goveje mesne kroglice
-
2 stroka Česen
-
2 x Inčun
-
2 x Bučka
-
2 žlici Kapre
-
50 g Črne olive
-
500 ml Paradižnikova mezga
-
300 g Testenine
-
2 žlici Parmezan
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. V ponvi segrejte olje in nežno popecite mesne kroglice, dokler ne porjavijo, nato jih preložite v posodo. Na preostalo olje v ponvi dodajte česen in čili, ter ju na kratko pokuhajte skupaj z inčuni, če jih uporabljate. Pražite, dokler se inčuni skoraj ne stopijo, nato dodajte bučke in kuhajte, dokler ne izhlapi vsa tekočina, ki jo izločijo. Vmešajte kapre, olive in mezgo ter zavrite. Dodajte mesne kroglice in jih kuhajte še 5 minut, nato jih po potrebi začinite.
Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži, nato pa jih preložite v pekač. Z žlico prelijte mešanico mesnih kroglic in vmešajte testenine ter potresite s parmezanom. Pecite 30 minut ali dokler vrh ne porjavi in omaka ne naredi mehurčkov.
(Foto: pexels.com)