Sestavine
-
Testo
-
500 g Moka
-
Sol
-
100 ml Olje
-
300 ml Mleko
-
1 kocka Kvas
-
1 žlička Sladkor
-
Nadev
-
4× Jabolko
-
4 žlice Sladkor
-
1 paketek Vaniljev sladkor
-
Limonina lupina
-
Cimet
-
1 pest Rozine
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C.
Zmešajte 2 žlici toplega mleka, 1 žličko sladkorja in kvas. Počakajte 15 minut, da vzhaja.
Kvasu dodajte ostale sestavine za testo in dobro premešajte. Testo pregnetite do gladkega in ga postavite na toplo mesto za 30 minut, da vzhaja.
Olupite in naribajte jabolka. Zmešajte jih z ostalimi sestavinami za nadev.
Testo razvaljajte in ga obložite z nadevom. Zvijte ga v klobčič. Narežite ga na tanke rezine, premažite z beljakom in pecite 25 minut.
(Foto: Instagram/cuisinovia)