0 0
Pečene puranje prsi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 g Puranje prsi
2 x Čebula
2 x Korenje
20 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečene puranje prsi

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Puranje prsi vzemite iz hladilnika in pustite, da se za eno uro segrejejo na sobno temperaturo.

Pečico segrejte na 190 °C. Zelenjavo razporedite v pekač.

Stehtajte puranje prsi in izračunajte 40 minut na kilogram ter dodatnih 20 minut.

Kožo namažite z maslom in jo dobro začinite. Puranje prsi položite na zelenjavo v ponvi.

Prilijte toliko vode, da je zelenjava pokrita, in celotno ponev pokrijte s folijo.

Pecite predvideni čas, 20 minut pred koncem pa odstranite folijo, da koža porumeni.

Purana pustite počivati 20 minut na toplem mestu, saj se bo še naprej pekel.

Odcejeno zelenjavo in tekočino na dnu pekača ter sokove, ki so nastali pri rezanju, po želji dodajte omaki in jo postrezite s puranom in zelenjavo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Preprosta rojstnodnevna torta
Naprej
Solata iz tortelinov
Nazaj
Preprosta rojstnodnevna torta
Naprej
Solata iz tortelinov

Dodajte Komentar