Sestavine
-
2 g Puranje prsi
-
2 x Čebula
-
2 x Korenje
-
20 g Maslo
Navodila
Puranje prsi vzemite iz hladilnika in pustite, da se za eno uro segrejejo na sobno temperaturo.
Pečico segrejte na 190 °C. Zelenjavo razporedite v pekač.
Stehtajte puranje prsi in izračunajte 40 minut na kilogram ter dodatnih 20 minut.
Kožo namažite z maslom in jo dobro začinite. Puranje prsi položite na zelenjavo v ponvi.
Prilijte toliko vode, da je zelenjava pokrita, in celotno ponev pokrijte s folijo.
Pecite predvideni čas, 20 minut pred koncem pa odstranite folijo, da koža porumeni.
Purana pustite počivati 20 minut na toplem mestu, saj se bo še naprej pekel.
Odcejeno zelenjavo in tekočino na dnu pekača ter sokove, ki so nastali pri rezanju, po želji dodajte omaki in jo postrezite s puranom in zelenjavo.
(Foto: pexels.com)