0 0
Pečene paprike v solati

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 x Strok - česen
15 ml Olje sončnično
1/4 žličke Sol
1 ščepec Mleti črni poper
10 ml Rdeči vinski kis
6 x Podolgovate rdeče paprike

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečene paprike v solati

LASTNOSTI:

    Solato iz pečenih paprik postrezite k različnim zelenjavnim in mesnim jedem. Poda se k pečenkam, jedem z žara in kanelonom.

    • 45 minut
    • Porcije 4
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Operite paprike in jih osušite. Vključite fumkcijo žar v pečici. Zložite paprike po pekaču in jih postavite pod ogret žar. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10 minut. Pečene so takrat, ko je kožica počrnela in ko se pojavijo mehurčki. Pečene paprike preložite v posodo, pokrijte s pokrovko in počakajte, da se ohladijo.

    Olupite česen in nasekljajte na drobno. Pripravite solatni preliv, v manjši skledi zmešajte olje s kisom, česnom, soljo in poprom.

    Odstranite počrnelo kožico ohlajenim paprikam, vsako papriko ob strani zarežite in ji previdno odstranite semena. Pustite peclje. Zložite paprike v servirno skledo, prelijte s solatnim prelivom in nežno premešajte. Pred serviranjem jih hranite v hladilniku.

    Opomba: Solato lahko pripravite vnaprej. Pustite v hladilniku, vendar nikoli več kot le en dan. Paprike lahko pečete tudi v ponvi ali nad ognjem (ognjem). Lahko uporabite tudi jabolčni kis namesto rdečega vinskega kisa. Predlagane priloge: Brusketa s česnom in olivnim oljem.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Domače testenine
    Naprej
    Ohrovt z gobami in polento na fižolovem pireju
    Nazaj
    Domače testenine
    Naprej
    Ohrovt z gobami in polento na fižolovem pireju

    Dodajte Komentar