Sestavine
-
2 x Strok - česen
-
15 ml Olje sončnično
-
1/4 žličke Sol
-
1 ščepec Mleti črni poper
-
10 ml Rdeči vinski kis
-
6 x Podolgovate rdeče paprike
Navodila
Operite paprike in jih osušite. Vključite fumkcijo žar v pečici. Zložite paprike po pekaču in jih postavite pod ogret žar. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10 minut. Pečene so takrat, ko je kožica počrnela in ko se pojavijo mehurčki. Pečene paprike preložite v posodo, pokrijte s pokrovko in počakajte, da se ohladijo.
Olupite česen in nasekljajte na drobno. Pripravite solatni preliv, v manjši skledi zmešajte olje s kisom, česnom, soljo in poprom.
Odstranite počrnelo kožico ohlajenim paprikam, vsako papriko ob strani zarežite in ji previdno odstranite semena. Pustite peclje. Zložite paprike v servirno skledo, prelijte s solatnim prelivom in nežno premešajte. Pred serviranjem jih hranite v hladilniku.
Opomba: Solato lahko pripravite vnaprej. Pustite v hladilniku, vendar nikoli več kot le en dan. Paprike lahko pečete tudi v ponvi ali nad ognjem (ognjem). Lahko uporabite tudi jabolčni kis namesto rdečega vinskega kisa. Predlagane priloge: Brusketa s česnom in olivnim oljem.