Sestavine
-
5 x Hruška
-
2 žlički Mleti cimet
-
1 žlička Kumina
-
70 g Orehova jedrca
-
20 g Pinjole
-
20 g Ingver
Navodila
Pečico segrejte na 180 ºC.
Hruške razpolovite in odstranite sredico ter jih vse položite z rezano stranjo navzgor na pekač, eno hruško pa shranite.
Potresite 1 čajno žličko cimeta in kumine ter jih dajte v pečico za 20 do 25 minut, dokler ne porjavijo na robovih in se meso zmehča. Počakajte, da se ohladijo.
Na pekač položite orehe in pinjole ter jih 4 do 5 minut pražite v pečici. Nekaj popečenih pinjol za postrežbo dajte na stran.
Ko se hruške ohladijo, iz štirih polovic izdolbemo večino mesa, vendar ga pustimo le toliko, da se stranice ne sesedejo.
4 druge polovice pečenih hrušk sesekljajte in jih skupaj z izdolbenim hruškovim mesom in praženimi oreščki dajte v kuhinjski robot. Dodajte steblo ingverja in preostanek cimeta ter zmiksajte.
Mešanico razdelite med izdolbene hruškove lupine. Rezervirano hruško olupite in odstranite sredico, jo po dolžini narežite na tanke rezine in na vsako nadevano hruško položite nekaj rezin.
Okrasite z nekaj sesekljanimi praženimi pinjolami in postrezite toplo ali hladno.
(Foto: pexels.com)