Sestavine
-
750 g Svinjska klobasadebele svinjske klobase
-
2 žlici Olje
-
400 g Paradižnikova polpaparadižnikove polpe iz pločevinke
-
3 x Strok - česen
-
420 g Prebranecprebranec iz pločevinke
-
Sol
-
Poper - mletisveži poper
-
2 x Čebulasrednje velika rjava čebula
Navodila
Olupite in na drobno sesekljajte čebulo in česen. Operite klobaso in dobro osušite s papirnatimi brisačkami.
V večji globoki ponvi segrejte olje in na njem popecite klobase. Pecite jih približno 8 minut, med peko pa jih obračajte, da se z vseh strani lepo rjavo zapečejo. Popečene klobase poberite ven iz ponve in jih preložite na krožnik. V ponev stresite sesekljano čebulo in jo med občasnim mešanjem pražite 4 minute, dokler ne bo posteklenela in se rahlo zmehčala. Dodajte česen in paradižnikovo polpo, premešajtein s kuhalnico dobro postrgajte po dnu, da boste odlepili morebitne karamelizirane koščke, ki so nastali medtem, ko ste pekli klobase. Omako med občasnim mešanjem kuhajte na srednje močni temperaturi približno 5 minut.
Prebranec dajte v ponev. Premešajte dobro in po vrhu razporedite popečene klobase. Pokrijte ponev in vsebino zavrite. Ko zavre, zmanjšajte temperaturo in ob rahlem vrenju kuhajte še 10 minut.
Pripravljeno jed začinite s soljo in poprom, nato pa jo servirajte in postrezite s krompirjevim pirejem.
Opomba: Namesto prebranca lahko uporabite tudi navaden fižol iz konzerve, ki ga dobro operite pod tekočo vodo in dobro odcedite.