Sestavine
-
500 g Maslena buča
-
1 žlica Olivno olje
-
1/2 čajne žličke Kosher Sol
-
Črni poper
-
500 g Brstični ohrovt
-
2 trakova Slanina
-
2 žlici Javorjev sirup
-
2 žlici Sojina omaka
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Ponev popršite s pršilom za kuhanje.
V veliki skledi zmešajte olupljeno in narezano bučo, 1/2 žlice olja, 1/4 žličke soli in poper po okusu ter premešajte. V drugi veliki skledi združite brstični ohrovt, preostalo žlico olja, 1/4 žličke soli in poper po okusu.
Zelenjavo enakomerno razporedite na pekač. Na vrh položite slanino. Pražite 20 minut, z lopatico zelenjavo premečite in jo pražite še dodatnih 15 minut.
Medtem v manjši posodi za omako zmešajte sirup in sojino omako. Na srednje nizki temperaturi kuhajte omako 5 minut ali dokler se ne začne rahlo zgoščevati. Odstavite.
Ko je zelenjava pečena, jo prestavite v servirno posodo. Dodajte omako in jo premešajte, da se obloži.
(Foto: unsplash.com)