Sestavine
-
150 ml Olivno olje
-
1 x Jajčevec
-
1 x Čebula
-
3 stroki Česen
-
800 g Krompir
-
6 x Paradižnik
-
12 x Češnjev paradižnik
-
300 g Paradižnikova pasta
-
1 žlica Origano
-
15 g Peteršilj
-
5 x Bučke
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C.
Jajčevec po dolžini razpolovite in na debelo narežite.
V ponev na srednjem ognju pokapajte nekaj oljčnega olja in jajčevce pecite 5 do 7 minut oziroma dokler se ne zmehčajo, po potrebi dodajte še malo olja. Z žlico jih prenesite v veliko skledo.
Čebulo olupite in narežite na tanke rezine, česen sesekljajte. Čebulo in česen dodajte v prazno ponev in po potrebi dodajte še malo olja ter ju pražite 5 minut ali dokler se ne zmehčata. Prenesite v skledo z jajčevcem.
Krompir narežite na 1 cm velike kocke, paradižnik in bučke narežite na tanke rezine.
V skledo dodajte krompir, vse paradižnike, bučke, pasto in 200 ml vode. Potresite z origanom, nato pa drobno sesekljajte peteršilj. Obilno začinite z morsko soljo in s črnim poprom.
Z rokami dobro premešajte in stresite v veliko posodo za peko v pečici. Pokapajte s preostalim oljem.
Pecite 30 minut, nato pa pečico znižajte na 200 °C. Pecite še 20 do 30 minut ali dokler se vrh ne porjavi in zelenjava ne zmehča. Pred serviranjem pustite, da se rahlo ohladi.
(Foto: pexels.com)