0 0
Pečena zelenjava po grško

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 ml Olivno olje
1 x Jajčevec
1 x Čebula
3 stroki Česen
800 g Krompir
6 x Paradižnik
12 x Češnjev paradižnik
300 g Paradižnikova pasta
1 žlica Origano
15 g Peteršilj
5 x Bučke

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena zelenjava po grško

Briam

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Vegansko

Tradicionalna grška jed.

  • 1 h 30 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C.

Jajčevec po dolžini razpolovite in na debelo narežite.
V ponev na srednjem ognju pokapajte nekaj oljčnega olja in jajčevce pecite 5 do 7 minut oziroma dokler se ne zmehčajo, po potrebi dodajte še malo olja. Z žlico jih prenesite v veliko skledo.

Čebulo olupite in narežite na tanke rezine, česen sesekljajte. Čebulo in česen dodajte v prazno ponev in po potrebi dodajte še malo olja ter ju pražite 5 minut ali dokler se ne zmehčata. Prenesite v skledo z jajčevcem.

Krompir narežite na 1 cm velike kocke, paradižnik in bučke narežite na tanke rezine.
V skledo dodajte krompir, vse paradižnike, bučke, pasto in 200 ml vode. Potresite z origanom, nato pa drobno sesekljajte peteršilj. Obilno začinite z morsko soljo in s črnim poprom.

Z rokami dobro premešajte in stresite  v veliko posodo za peko v pečici. Pokapajte s preostalim oljem.
Pecite 30 minut, nato pa pečico znižajte na 200 °C. Pecite še 20 do 30 minut ali dokler se vrh ne porjavi in zelenjava ne zmehča. Pred serviranjem pustite, da se rahlo ohladi.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bananin kruh brez laktoze
Naprej
Pečena skuša
Nazaj
Bananin kruh brez laktoze
Naprej
Pečena skuša

Dodajte Komentar