0 0
Pečena vratovina

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 zrezki Vratovina
Oljčno olje
2 stroka Česen
1 pest Žajbelj
Sol
Črni poper
1 x Limona

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena vratovina

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 20 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Ponev močno segrejte. Zrezke položite na desko za rezanje in vsakega od njih pokapajte z malo olivnega olja. Potresite jih s česnom, žajbljem, dobro posujte s soljo in z veliko mletega črnega popra. Na zrezke naribajte limonino lupinico, nato pa limono prerežite na pol in eno od polovic stisnite na zrezke.

Marinado s prsti vtrite v obe strani vsakega zrezka, da bosta enakomerno naoljena in začinjena.

Zrezke položite v vročo ponev. Po dveh minutah zrezke obrnite, nato pa jih obračajte vsako minuto, dokler ne bodo pečeni skupaj 8 minut. Na pečene zrezke iztisnite drugo polovico limone in jih pustite, da za trenutek zacvrčijo, nato jih s kleščami dvignite iz ponve na krožnik, da pred serviranjem še minuto počivajo. Izjemno okusni so s krompirjem, pečenim v pečici, z lepo zeleno solato in s pekočo čilijevo omako.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Divjačina z borovnicami
Naprej
Jabolčna marmelada
Nazaj
Divjačina z borovnicami
Naprej
Jabolčna marmelada

Dodajte Komentar