Sestavine
-
4 zrezki Vratovina
-
Oljčno olje
-
2 stroka Česen
-
1 pest Žajbelj
-
Sol
-
Črni poper
-
1 x Limona
Navodila
Ponev močno segrejte. Zrezke položite na desko za rezanje in vsakega od njih pokapajte z malo olivnega olja. Potresite jih s česnom, žajbljem, dobro posujte s soljo in z veliko mletega črnega popra. Na zrezke naribajte limonino lupinico, nato pa limono prerežite na pol in eno od polovic stisnite na zrezke.
Marinado s prsti vtrite v obe strani vsakega zrezka, da bosta enakomerno naoljena in začinjena.
Zrezke položite v vročo ponev. Po dveh minutah zrezke obrnite, nato pa jih obračajte vsako minuto, dokler ne bodo pečeni skupaj 8 minut. Na pečene zrezke iztisnite drugo polovico limone in jih pustite, da za trenutek zacvrčijo, nato jih s kleščami dvignite iz ponve na krožnik, da pred serviranjem še minuto počivajo. Izjemno okusni so s krompirjem, pečenim v pečici, z lepo zeleno solato in s pekočo čilijevo omako.
(Foto: pexels.com)