Sestavine
-
1 x Čebula
-
2 kg Svinjsko pleče
-
1 žlica Olje
-
Morska sol
-
1/2 žličke Semena koromača
-
2 stroka Česen
-
4 x Jabolko
-
800 ml Piščančja juha
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. V pekač dajte čebulo in nanjo svinjsko pleče. Svinjsko kožo premažite z oljem, posujte s soljo in koromačevimi semeni. Stroke česna položite pod stranico svinjine. Pecite 30 minut ali dokler koža ne popoka, se ne naredi mehurčkov in ne porjavi.
Zmanjšajte temperaturo na 180 °C in v pekač dodajte jabolka. Pecite približno 2 uri ali dokler se meso ne zmehča. Z žlico odstranite jabolka in čebulo ter pustite svinjino, da počiva.
Medtem ko svinjina počiva, pripravite omako. Iz pekača odlijte vso maščobo in ga postavite na šibek ogenj. Dodajte malo juhe in z žlico postrgajte lepljive koščke z dna. Prilijte preostalo juho in zavrite. Vmešajte česen in odstranite kožo. Omako precedite skozi cedilo v vrč. Svinjino in omako postrezite na rezinah pečenega jabolka s čebulo in omako ter s pečenim ali pire krompirjem.
(Foto: pexels.com)