Sestavine
-
8 x Skuša
-
2 x Korenje
-
2 x Čebula
-
4 x Paradižnik
-
3 stroki Česen
-
3 x Lovorjev list
-
3 žlice Oljčno olje
-
4 vejice Peteršilj
-
1 x Limona
-
150 ml Belo vino
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Na tanko narežite korenje in čebulo. Paradižnik grobo sesekljajte, stroke česna pa drobno sesekljajte.
Ribe, korenje, čebulo, paradižnik, česen in lovorjev list položite v pekač. Obilno začinite z morsko soljo in s črnim poprom ter prelijte z oljem.
Peteršilj drobno sesekljajte in ga potresite po ribi. Iztisnite limonin sok ter dodajte vino in malo vode.
Pecite 30 minut ali dokler nista riba in zelenjava pečeni, omaka pa se zgosti. Postrezite z dodatnim stiskom limone.
(Foto: pexels.com)