Sestavine
-
1× Maslena buča
-
2 žlici Olje
-
1× Por
-
1 strok Česen
-
2 žlici Žajbelj
-
Sirova omaka
-
60 ml Mandljevo maslo
-
30 g Moka
-
600 ml Sojino mleko
-
1/2 Čebula
-
1× Lovor
-
Ščepec Muškatni orešček
-
Ščepec Sol in poper
-
1/2 skodelice Veganski sir
-
1 žlica Prehranski kvas
Navodila
Bučke pecite na 180 °C, dokler se ne zmehčajo, približno 40 minut.
Meso bučk izdolbite, ob robovih pa pustite nekaj centimetrov mesa. Meso dajte na stran. Izdolbene polovice bučk pa položite na pekač.
V posodo dajte mleko, sesekljano čebulo, lovorjev list, muškatni orešček in ostale začimbe, nato pa posodo postavite na šibek ogenj, da se začne kuhati.
Na srednji temperaturi segrejte malo olja in na njem 5 minut pražite sesekljan por, česen in žajbelj.
V drugo ponev dodajte vegansko maslo in ponev postavite na šibek ogenj. Ko se maslo stopi, dodajte moko. S kuhalnico dobro premešajte in kuhajte nekaj minut, da se moka prekuha. Testo bi moralo biti podobno pasti.
Postopoma vmešajte mleko, da dobite kremasto omako. Dodajte veganski sir in prehranski kvas.
V sirovo omako stresite mešanico pora in del nadeva iz bučk, nato pa zmes z žlico nadevajte v izdolbene polovice bučk.
Polnjene bučke pecite 20 minut ali dokler ne postanejo lepo zlate.
Postrezite s posipom čilijevih kosmičev na vrhu.
(Foto: Instagram/badwitcheats.co)