0 0
Pečena sirova buča

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Maslena buča
2 žlici Olje
Por
1 strok Česen
2 žlici Žajbelj
Sirova omaka
60 ml Mandljevo maslo
30 g Moka
600 ml Sojino mleko
1/2 Čebula
Lovor
Ščepec Muškatni orešček
Ščepec Sol in poper
1/2 skodelice Veganski sir
1 žlica Prehranski kvas

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena sirova buča

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura 15 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Sirova omaka

Navodila

Deli

Bučke pecite na 180 °C, dokler se ne zmehčajo, približno 40 minut.

Meso bučk izdolbite, ob robovih pa pustite nekaj centimetrov mesa. Meso dajte na stran. Izdolbene polovice bučk pa položite na pekač.

V posodo dajte mleko, sesekljano čebulo, lovorjev list, muškatni orešček in ostale začimbe, nato pa posodo postavite na šibek ogenj, da se začne kuhati.

Na srednji temperaturi segrejte malo olja in na njem 5 minut pražite sesekljan por, česen in žajbelj.

V drugo ponev dodajte vegansko maslo in ponev postavite na šibek ogenj. Ko se maslo stopi, dodajte moko. S kuhalnico dobro premešajte in kuhajte nekaj minut, da se moka prekuha. Testo bi moralo biti podobno pasti.

Postopoma vmešajte mleko, da dobite kremasto omako. Dodajte veganski sir in prehranski kvas.

V sirovo omako stresite mešanico pora in del nadeva iz bučk, nato pa zmes z žlico nadevajte v izdolbene polovice bučk.

Polnjene bučke pecite 20 minut ali dokler ne postanejo lepo zlate.

Postrezite s posipom čilijevih kosmičev na vrhu.

(Foto: Instagram/badwitcheats.co)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mojito lučka
Naprej
Njoki v avokadovi omaki
Nazaj
Mojito lučka
Naprej
Njoki v avokadovi omaki

Dodajte Komentar