Sestavine
-
0.5 kg Ribji filepolenovka (trska)
-
1⁄4 skodelice Masloali pa margarine
-
1⁄2 čajne žličke Sol
-
2 žlici Limonin sok
-
1⁄4 skodelice Mokavečnamenska moka
-
1⁄8 čajne žličke Poper - beli
-
Paprikapo okusu, po vaši želji
Navodila
Kadar so vam ribji fileji veliki, vam priporočamo da jih narežite na zmerne porcije.
Maslo in limonin sok zmešajte.
V drugi skledi zmešajte moko, sol in pa beli poper.
Fileje potopite v mešanico masla in jih obložite z mešanico moke.
Fileje položite v nenamaščen kvadratni pekač.
Preostalo mešanico masla prelijte čez ribe. potresemo jih še s papriko.
Odkrito kuhajte v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 25 do 30 minut, oziroma do takrat dokler se riba z vilicami zlahka ne razkosi.
Po vaši želji lahko okrasite jed z vejicami peteršilja in z rezinami limone.
Zraven si lahko servirate še prilogo po vaši želji kot so npr. krompir, pomfrit, kuhan riž…