0 0
Pečena jajca s sladkim krompirjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 x Sladki krompir večji gomolji sladkega krompirja
4 žlice Olivno olje
2 x Strok - česen ali ½ žličke česna v prahu
5 x Jajce
1 x Čebula
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena jajca s sladkim krompirjem

LASTNOSTI:

    Sladki krompir vas bo sigurno navdušil z odličnim okusom in pa s preprosto pripravo. V kombinaciji s pečenimi jajci pa si boste ustvarili hranljiv obrok, ki si ga lahko vedno pripravite za zajtrk, kosilo ali pa večerjo. Zraven si privoščite še kruh, lahko pa si polepšate obrok še s skledo solate. Po vaši želji...

    • 65 minut
    • Porcije 5
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Gomolje sladkega krompirja olupite in narežite na 1 cm velike kocke. Dajte jih v skledo in začinite z 2 žlicama olivnega olja, 1 žličko soli in mletim poprom po vašem okusu. Dobro premešajte, da bodo vsi kosi enakomerno začinjeni.

    Obložite pekač s peki papirjem in po njem stresite začinjen sladki krompir. Razporedimo ga po celotni površini v enem sloju in nato pekač postavite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija, za približno 40 minut. Krompir na polovici pečenja z lopatko obrnite. Gotov je, ko ga lahko prebodete z vilicami.

    Čebulo in česen olupite in ju ločeno na drobno sesekljajte. V veliki ponvi segrejte preostali 2 žlici olja in prepražite čebulo na njem, dokler ta ne postekleni in se zmehča. Med praženjem rahlo solite. Dodajte še česen in ko ta zadiši, v ponev dodajte še pečen sladki krompir. Dobro premešajte vse skupaj, nato s kuhalnico v zelenjavo naredite 5 lukenj ali vdolbin in vanje nežno ubijte jajca. Rahlo solite in popoprajte.

    Ponev potisnite v ogreto pečico za 10-15 minut, da se jajca dobro zapečejo. Če želite, da bo rumenjak v sredini še tekoč, ponev po približno 10 minutah odstranite iz pečice, sicer pa vse skupaj pecite še nekaj minut oz. dokler ni jajce kuhano po vaši želji. Pripravljeno jed takoj postrežite.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Ovsena kaša z okusom jabolčne pite
    Naprej
    Sladka pokovka
    Nazaj
    Ovsena kaša z okusom jabolčne pite
    Naprej
    Sladka pokovka

    Dodajte Komentar