Sestavine
-
1 ščepec Sol
-
1 ščepec Poper
-
1 ščepec Rdeča paprika - mleta
-
4 x Jajce
-
Klobasapikantna klobasa - sudžukice
-
1 žlička Drobnjaknasekljan drobnjak
-
3 žlice Rastlinsko olje
Navodila
Narežite klobaso na kolobarje, nato na kuhalnik pristavite nad ponev. Vlijte v ponev žlico olja in kolobarje dobro popecite z obeh strani, da kolobarji dobijo temno rjavo in postanejo hrustljavi. Dajte jih v skledo.
Vlijte v ponev še malo olja in na olje ubijte jajca. Solite jajca in popoprajte in počakajte, da bo beljak zakrknil. Posujte jih z malce mlete paprike in nasekljanim drobnjakom. Odstavite ponev z ognja, jajca preložite na krožnik in okrasite s kolobarji klobas.
(Foto: Getty Images)