0 0
Pečena jabolka s skuto, rozinami in orehi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Skuta albuminska skuta, lahko je tudi pasirana skuta ali rikota
6 x Granatno jabolko - semena srednje velika jabolka
Limonin sok za jabolka
0.5 žličke Mleti cimet
2 vrečki Vanilijev sladkor
1 x Jajce
80 g Orehi orehova jedrca
Limonina lupina naribana lupinica polovice limone
1 pest Rozine
Rum ali pomarančni sok za namakanje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena jabolka s skuto, rozinami in orehi

LASTNOSTI:

    Okusna in preprosta topla sladica, v kateri boste lahko uživali v hladnih jesenskih in zimskih dneh. 

    • 55 minut
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Najprej predno se boste lotili jabolk, poberite rozine, jih operite z vročo vodo, stresite jih v skledo in jih prelijte z rumom (pomarančnim sokom). Pustite jih nekaj časa, da se bodo namakale. Če se vam mudi, lahko namakanje rozin izpustite.

    Operite jabolka in jih osušite s papirnatimi brisčkami. Previdno jim odrežite zgornje dele s pecljem (kot pokrov). Nato z žličko ali pa manjšim nožem izdolbite jabolka, pri tem pa pazite, da jih ne boste preluknjali in da ne pridete do “muhe” na spodnjem delu jabolk. Izdolbena jabolka pokapajte z limono in pripravite nadev.

    Orehe na drobno nasekljajte. Zmešajte skuto v skledi, jajce in pa vanilijev sladkor. Dve žlici nasekljanih orehov prihranite, ostale pa vmešajte v skuto skupaj z limonino lupinico, mletim cimetom in odcejenimi rozinami.

    Izdolbena jabolka položite v globok pekač. Napolnite vdolbine s pripravljenim skutnim nadevom (pomagajte si z žličko, če vam bo lažje). Nadevana jabolka pokrijte z odrezanimi pokrovčki.

    V pekač prilijte malo vode (le toliko, da bo dno popolnoma prekrito s tekočino), nato pa ga postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija, za 30-40 minut.

    Pečena jabolka postrežite še topla. Po vrhu potresite orehe, ki ste jih prihranili.

    (Foto: pixelshot)

     

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Korenčkova juha
    Naprej
    Ohrovtov čips
    Nazaj
    Korenčkova juha
    Naprej
    Ohrovtov čips

    Dodajte Komentar