0 0
Pečena goska

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 kg Gos razpolovljena po dolžini
6 cm dolg kos Ingver
5 x Cimetove paličice
5 x Janež
2 žlički Klinčki
Olivno olje
2 x Pomaranča
Vinski kis

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena goska

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 4 h
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Preden meso pripravite, ga vzemite iz hladilnika in ga segrejte na sobno temperaturo. Pečico segrejte na 180 °C.
Ingver olupite in na drobno narežite, nato pa ga skupaj s cimetovo palčko, janežem, klinčki ter dobrim ščepcem morske soli in črnega popra rahlo zdrobite.

Vtrite ga v kožo gosjih polovic, nato pa obe polovici s kožo navzgor položite v največji globok pekač in pokapajte z malo olja.

Pecite 3 ure (odvisno od velikosti goske). Po dveh urah pečenja narežite pomaranče in jih previdno dodajte na pladenj. Gosi so pečene, ko meso nog zlahka odpade s kosti. Pustite jo pokrito počivati 30 minut, nato pa jo postrezite še vročo in s hrustljavo kožo; položite meso na desko, razrežite stegna in narežite prsi.

Vso maščobo prelijte v kozarec, ohladite in shranite v hladilnik, da jo boste lahko pripravili drug dan, na primer za pečen krompir. V posodo vmešajte dober požirek kisa, nato pa z njim prelijte meso. Postrezite s krompirjem, zelenjavo in vsemi običajnimi dodatki.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Riba v prekajeni slanini
Naprej
Sladkorne palčke
Nazaj
Riba v prekajeni slanini
Naprej
Sladkorne palčke

Dodajte Komentar