Sestavine
-
1 skodelica Riž1 skodelica = 240 ml
-
2 žlici Olivno olje
-
3 žličke Paradižnikova pasta
-
2 žlici Rdeči vinski kis
-
2 žlički Garam masala
-
2 žlički Rjavi sladkor
-
ščepec Kajenski poper
-
1 kg Cvetača
-
5 strokov Česen
-
1× Čebula
-
450 g Stročji fižol
-
Koriander
Navodila
Segrejte pečico na 210 °C. Obložite pekač s peki papirjem. Riž skuhajte po navodilih na embalaži.
V veliki skledi zmešajte olje, kis, paradižnikovo pasto, garam masalo, rjavi sladkor, kajenski poper in 1/2 žličke soli.
Dodajte narezano cvetačo in premešajte. Dodajte zdrobljen česen in narezano čebulo. Razporedite na pekač in pecite 20 minut.
Na pekač dodajte narezan stročji fižol in premešajte. Pecite še 15 minut, da se zelenjava zmehča. Potresite s koriandrom in postrezite z rižem.
(Foto: Instagram/gourmettraveller)