Sestavine
-
4 x Čebula rdeča
-
Oljčno olje
-
Sol
-
Preliv
-
80 g Oreh
-
10 listov Žajbelj
-
1 žlica Javorjev sirup
-
2 žlici Vinski kis
-
2 žlici Vodavrela
-
1 žlička Čilijevi kosmiči
-
ščepec Sol
-
Poper
-
3 žlice Olivno olje
-
10 g Meta
Navodila
Rdečo čebulo razpolovite do sredice, pri čemer pustite lupino. Prerezane strani namažite z oljem in jih položite na vroč žar z rezano stranjo navzdol. Pražite približno 12 minut, nato jo obrnite z lupino navzdol in pustite, da se peče še 5 minut.
Med čakanjem pripravite preliv: Orehe pražimo na ognju približno 8 minut in občasno premešamo. Rahlo jih zdrobimo in zmešamo z vsemi drugimi sestavinami preliva, razen z lističi mete.
Ohlajene polovice čebule odstranite iz zunanje lupine. Tik pred serviranjem liste mete tanko narežite in jih vmešajte v preliv. Čebulne lističe pokapajte s prelivom in na koncu potresite z malo morske soli.
(Foto: pexels.com)