Sestavine
-
1 kg Buča
-
2× Rdeča čebula
-
1/4 skodelice Drobno narezani oreh
-
3 žlice Javorjev sirup
-
3 žlice Olivno olje
-
1 žlica Čilijevi kosmiči
-
1/2 žličke Sol
-
Poper
-
1/4 skodelice Sir feta
-
Peteršilj
Navodila
Segrejte pečico na 200 °C.
Bučo olupite in jo narežite na 2 cm velike kocke. Bučo, bučna semena, narezano čebulo in orehe položite na velik pekač. Pokapajte z oljčnim oljem in javorjevim sirupom, nato pa bučo premešajte, da bo enakomerno obložena.
Bučo potresite s suhimi kosmiči čilija, soljo in poprom. Pecite 25 minut ali dokler buča ne porumeni in se skuha. Približno po 15 minutah jo enkrat premečite.
Odstranite iz pečice, nadrobite feto in okrasite s svežim peteršiljem. Takoj postrezite.
(foto: pexels.com)