Sestavine
-
90 g Drobtine panko
-
2 žlici Sezamovo seme
-
1 žlička Dimljena sladka paprika
-
1 žlička Timijan
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
1/2 žličke Čebula v prahu
-
1 žlica Limonin sok
-
Sol in poper
-
60 ml Olivno olje
-
400 g Artičokav vodi, pločevinka
-
Feta
-
200 g Sir feta
-
80 g Kremni sir
-
1 žlička Limonin sok
-
1 žlica Med
-
1 strok Česen
-
Kajenski poper
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
V skledo dajte drobtine, sezamova semena, papriko, posušena zelišča, čebulo v prahu, česen v prahu, sol in poper. V ločeno skledo vlijte oljčno olje. Dodajte razpolovljene artičoke in jih dobro premešajte, da se obložijo.
Artičoke obložite z drobtinami. Položite jih na pripravljen pekač in pokapajte z oljčnim oljem. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10-15 minut, dokler ne postanejo hrustljave.
Medtem pripravite feto. Vse sestavine zmešajte v kuhinjskem robotu in pulzirajte, dokler ne postanejo gladke in kremaste. Po okusu dodajte kajenski poper.
Pečene artičoke postrezite s feto za pomakanje. Dober tek!
(Foto: pexels.com)