0 0
Pečena artičoka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
90 g Drobtine panko
2 žlici Sezamovo seme
1 žlička Dimljena sladka paprika
1 žlička Timijan
1/2 žličke Česen v prahu
1/2 žličke Čebula v prahu
1 žlica Limonin sok
Sol in poper
60 ml Olivno olje
400 g Artičoka v vodi, pločevinka
Feta
200 g Sir feta
80 g Kremni sir
1 žlička Limonin sok
1 žlica Med
1 strok Česen
Kajenski poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečena artičoka

  • 40 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

  • Feta

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.

V skledo dajte drobtine, sezamova semena, papriko, posušena zelišča, čebulo v prahu, česen v prahu, sol in poper. V ločeno skledo vlijte oljčno olje. Dodajte razpolovljene artičoke in jih dobro premešajte, da se obložijo.

Artičoke obložite z drobtinami. Položite jih na pripravljen pekač in pokapajte z oljčnim oljem. Pecite 15 minut, nato jih obrnite in pecite še 10-15 minut, dokler ne postanejo hrustljave.

Medtem pripravite feto. Vse sestavine zmešajte v kuhinjskem robotu in pulzirajte, dokler ne postanejo gladke in kremaste. Po okusu dodajte kajenski poper.

Pečene artičoke postrezite s feto za pomakanje. Dober tek!

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Korenčkova solata
Naprej
Jagodni mojito
Nazaj
Korenčkova solata
Naprej
Jagodni mojito

Dodajte Komentar