0 0
Pečen rižev puding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 ml Mleko
300 ml Smetana
100 g Riž
70 g Sladkor v prahu
Cimetova palčka
2 žlički Pasta iz vaniljinih zrn
Jajčni rumenjak
ščepec Mleti muškatni orešček

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen rižev puding

  • 1 ura 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 160 °C. V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, smetano, riž, sladkor, cimet in vaniljo. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut, da mešanica  zavre. Odstavite z ognja in počakajte 15 minut, da se okusi prepojijo.

Odstranite in zavrzite cimet. Dodajte rumenjake in premešajte, da se združijo. Riževo mešanico vlijte v pekač in potresite z muškatnim oreščkom.

Občasno premešajte in pecite 1 uro ali dokler se riž ne zmehča, krema pa postane čvrsta. Pred serviranjem za 10 minut odstavimo, da počiva. Postrezite s svežim sadjem.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Morska obara
Naprej
Čičerikin sendvič
Nazaj
Morska obara
Naprej
Čičerikin sendvič

Dodajte Komentar