Sestavine
-
500 ml Mleko
-
300 ml Smetana
-
100 g Riž
-
70 g Sladkor v prahu
-
1× Cimetova palčka
-
2 žlički Pasta iz vaniljinih zrn
-
2× Jajčni rumenjak
-
ščepec Mleti muškatni orešček
Navodila
Pečico segrejte na 160 °C. V ponvi na srednji temperaturi zmešajte mleko, smetano, riž, sladkor, cimet in vaniljo. Med občasnim mešanjem kuhajte 5 minut, da mešanica zavre. Odstavite z ognja in počakajte 15 minut, da se okusi prepojijo.
Odstranite in zavrzite cimet. Dodajte rumenjake in premešajte, da se združijo. Riževo mešanico vlijte v pekač in potresite z muškatnim oreščkom.
Občasno premešajte in pecite 1 uro ali dokler se riž ne zmehča, krema pa postane čvrsta. Pred serviranjem za 10 minut odstavimo, da počiva. Postrezite s svežim sadjem.
(Foto: pexels.com)