0 0
Pečen por

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 žlice Olivno olje
1/4 žličke Sol
Balzamični kis malo ali po okusu
4 x Por uporabite lahko samo beli del pora

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen por

To je preprosta zelenjavna priloga, ki je res zelo okusna in ki jo lahko ponudite k številnim jedem.

  • 55 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Očistite por, prerežite po dolžini na pol in dobro operite pod tekočo vodo. Opran por osušite s papirnatimi brisačkami, dajte v veliko skledo, prelijte z olivnim oljem in solite. Dobro premešajte, da se por enakomerno začini.

Rebrasto ponev pristavite na kuhalnik in jo dobro segrejte. V vročo ponev položite por (prerezana stran je obrnjena navzdol). Ko se polovičke pora na spodnji strani lepo zapečejo, ko se lepo rjavo obarvajo, tedaj jih previdno obrnite in zapecite še na drugi strani.

Popečene polovičke por zložite v globok pekač. Z olivnim oljem jih prelijte, pokapajte z malo balzamičnega kisa in pecite v ogreti pečici 35 do 40 minut, da se bodo lepo zmehčale.

Opomba: Porove polovičke lahko popečete tudi na žaru.

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zloženka iz sladkega krompirja in pečenice
Naprej
Sladoledna torta
Nazaj
Zloženka iz sladkega krompirja in pečenice
Naprej
Sladoledna torta

Dodajte Komentar