Sestavine
-
4 žlice Olivno olje
-
1/4 žličke Sol
-
Balzamični kismalo ali po okusu
-
4 x Poruporabite lahko samo beli del pora
Navodila
Segrejte pečico na 200 stopinj Celzija. Očistite por, prerežite po dolžini na pol in dobro operite pod tekočo vodo. Opran por osušite s papirnatimi brisačkami, dajte v veliko skledo, prelijte z olivnim oljem in solite. Dobro premešajte, da se por enakomerno začini.
Rebrasto ponev pristavite na kuhalnik in jo dobro segrejte. V vročo ponev položite por (prerezana stran je obrnjena navzdol). Ko se polovičke pora na spodnji strani lepo zapečejo, ko se lepo rjavo obarvajo, tedaj jih previdno obrnite in zapecite še na drugi strani.
Popečene polovičke por zložite v globok pekač. Z olivnim oljem jih prelijte, pokapajte z malo balzamičnega kisa in pecite v ogreti pečici 35 do 40 minut, da se bodo lepo zmehčale.
Opomba: Porove polovičke lahko popečete tudi na žaru.