Sestavine
-
450 g File ostriža
-
3 žlice Ribja omaka
-
2 žlici Ostrigina omaka
-
350 g Ličikonzerva
-
400 ml Kokosovo mleko
-
1× Posušen rdeč čili
-
3 žlice Olivno olje
-
1 žlička Palmov sladkor
-
2 žlički Kari pasta
-
šopek Drobnjak
Navodila
Zmešajte ribjo in ostrigino omako, da dobite marinado. Zrezke ostriža narežite na koščke in jih potopite v marinado za 20 minut.
Na olju popražite palmov sladkor in karijevo pasto. Zalijte s kokosovim mlekom in zavrite. Kuhajte 10 minut, da se tekočina nekoliko zmanjša.
V omako dodajte liči in mariniranega ostriža. Kuhajte 5 minut in potresite s čilijem.
Pečenega ostriža postrezite s krompirjem in po želji začinite s svežim drobnjakom.
(Foto: pixabay.com)