Sestavine
-
1 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
Muškatni orešček
-
0.8 kg Krompir
-
1 jedilna žlica Masločajno maslo
-
2 jedilni žlici Repično olje
-
0.5 kg Špinačazamrznjena listnata špinača
-
4 x Jajce
-
100 ml Sladka smetana
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
0.5 šopka Majaron
Navodila
Operite krompir in ga pokritega kuhajte v vreli slani vodi okoli 20 minut. Nato ga odcedite in počakajte, da se bo malo ohladil. Potem ga olupite ga in narežite na rezine. Česen in čebulo olupite in ju narežite na kocke. Krompir popecite v ponvi na repičnem olju vse do zlato rjave barve, začinite s soljo, poprom in še z muškatnim oreščkom.
V vročem loncu stopite maslo, da se speni. Prepražite na njem narezano čebulo in krompir. Dodajte listnato špinačo in segrevajte dokler se ta ne odtali. Medtem večkrat premešajte in po potrebi dolijte tudi malo vode ali pa jušne osnove. Zalijte s smetano, začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. V ponvi specite jajca in to na oko. Krompir, špinačo in pečena jajca na oko razporedite po krožnikih in okrasite s sesekljanim majaronom.
(Foto: Getty Images)