0 0
Pečen krompir s špinačo in jajcem na oko

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Strok - česen
1 x Čebula
Muškatni orešček
0.8 kg Krompir
1 jedilna žlica Maslo čajno maslo
2 jedilni žlici Repično olje
0.5 kg Špinača zamrznjena listnata špinača
4 x Jajce
100 ml Sladka smetana
Sol po okusu
Poper po okusu
0.5 šopka Majaron

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen krompir s špinačo in jajcem na oko

Zdrava, okusna jed, ko vam nekam mudi in nimate veliko časa za pripravo kosila ali pa celo večerje. Hitro in okusno...

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Operite krompir in ga pokritega kuhajte v vreli slani vodi okoli 20 minut. Nato ga odcedite in počakajte, da se bo malo ohladil. Potem ga olupite ga in narežite na rezine. Česen in čebulo olupite in ju narežite na kocke. Krompir popecite v ponvi na repičnem olju vse do zlato rjave barve, začinite s soljo, poprom in še z muškatnim oreščkom.

V vročem loncu stopite maslo, da se speni. Prepražite na njem narezano čebulo in krompir. Dodajte listnato špinačo in segrevajte dokler se ta ne odtali. Medtem večkrat premešajte in po potrebi dolijte tudi malo vode ali pa jušne osnove. Zalijte s smetano, začinite s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. V ponvi specite jajca in to na oko. Krompir, špinačo in pečena jajca na oko razporedite po krožnikih in okrasite s sesekljanim majaronom.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki
Naprej
Vroč gin
Nazaj
Losos v hrustljavem plaščku s paradižnikovimi njoki
Naprej
Vroč gin

Dodajte Komentar