Sestavine
-
400 g Sir feta
-
8 x Krompirvečji krompirji
-
200 g Smetana
-
50 g Paradižnikposušen paradižnik
-
Morska solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
1 šopek Sveža zeliščamešana zelišča
Navodila
Segrejte pečico na 200°C (na 180°C, če boste pekli s funkcijo kroženja vročega zraka).
Operite krompir. Razrežite aluminijasto folijo na 8 delov (20 x 30 cm), nanjo potresite sol in v vsak kos folije zavijte en krompir. Vse skupaj nato zložite na pekač in postavite v pečico za približno 40 minut.
Vmes osmukajte še zelišča in jih na drobno sesekljajte. Narežite feto na kocke, sušene paradižnike pa sesekljajte.
Smetano, zelišča, zelišča, sušene paradižnike in feta sir zmešajte, segrejte v loncu ter med stalnim mešanjem začinite s soljo in poprom.
Krompir vzemite iz pečice, zarežite zarezo, ki naj bo v obliki križa in rahlo pritisnite, da se bo krompir razprl.
Smetano porazdelite po krompirju in okrasite na koncu še z zelišči.
(Foto: Pexels)