0 0
Pečen krompir s kremo iz fete in zelišč

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Sir feta
8 x Krompir večji krompirji
200 g Smetana
50 g Paradižnik posušen paradižnik
Morska sol po okusu
Poper po okusu
1 šopek Sveža zelišča mešana zelišča

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen krompir s kremo iz fete in zelišč

LASTNOSTI:

    Zanimiv recept. Pečenemu krompirju boste izdolbli sredico, ki ji boste nato dodali rdečo papriko in čili.

    • 45 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Segrejte pečico na 200°C (na 180°C, če boste pekli s funkcijo kroženja vročega zraka).

    Operite krompir. Razrežite aluminijasto folijo na 8 delov (20 x 30 cm), nanjo potresite sol in v vsak kos folije zavijte en krompir. Vse skupaj nato zložite na pekač in postavite v pečico za približno 40 minut.

    Vmes osmukajte še zelišča in jih na drobno sesekljajte. Narežite feto na kocke, sušene paradižnike pa sesekljajte.

    Smetano, zelišča, zelišča, sušene paradižnike in feta sir zmešajte, segrejte v loncu ter med stalnim mešanjem začinite s soljo in poprom.

    Krompir vzemite iz pečice, zarežite zarezo, ki naj bo v obliki križa in rahlo pritisnite, da se bo krompir razprl.

    Smetano porazdelite po krompirju in okrasite na koncu še z zelišči.

    (Foto: Pexels)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Špageti s pokrovačo
    Naprej
    Kozice z limono
    Nazaj
    Špageti s pokrovačo
    Naprej
    Kozice z limono

    Dodajte Komentar