Sestavine
-
8 x Krompirvelik krompir, olupljen, narezan na velike rezine (približno 6 do7 rezin na krompir
-
1/2 skodelice Olivno olje
-
4 x Strok - česenveč česna je dobra stvar, manj česna ni za ta recept
-
1 žlica Origanoposušen origano
-
1 skodelica Voda
-
1 x Limonavelika limona, le njen iztisnjen sok
-
Sol
-
Mleti črni popersvež grobo mlet črni poper
Navodila
Pečico segrejte na 220°C.
Vse sestavine dajte v dovolj velik pekač, v katerega boste res lahko dali prav vse sestavine.
Začinite s kar precej morske soli in pa s črnim poprom. Vaše roke naj bodo čiste, ko boste dajali sestavine v pekač in jih razporedite v ponvi.
Česen bo padel v raztopini olja in vode, a okus česna bo prežel krompir z njegovim okusom.
Pecite približno 40 minut.
Ko krompir dobi lepo zlato rjavo skorjico, ga premešajte, da se bo njegova bela spodnja stran obrnila navzgor, rahlo začinite še z malo soli in poprom ter rahlo potresite še z origanom.
Dodajte pol skodelice vode, če se vam zazdi, da se pekač suši in vrnite nazaj v pečico, da bo lepo porjavela še druga stran krompirja.
To bo trajalo še tam okoli, približno 40 minut.
Nikar se ne bojte, da boste krompir preveč prekuhali.
Opomba: bujonsko kocko raztopite v vodi. Če boste to storili, boste s tem zmanjšali količino soli. Ko boste jedli še vročo jed, lahko čez krompir nadrobite še hladnen feta sir po vašem okusu.