Sestavine
-
2 stroka Česen
-
1 x Čili
-
1 šopek Koriander
-
300 g Pečena paprika
-
1 kg Fižol (pločevinka)
-
4 x Jajce
-
1 x Limeta
Navodila
Česen, koriander in čili na drobno narežite. Papriko odcedite in sesekljajte.
V veliki ponvi segrejte malo olja in na njem 1 do 2 minuti oziroma do zlate barve pražite česen, čili in stebla koriandra.
Odcedite fižol, ga zmešajte s papriko in začinite po okusu. Na nizki temperaturi med občasnim mešanjem cvrite 15 do 20 minut, da postane hrustljav.
Jajca poširajte. Rezervirane koriandrove liste drobno sesekljajte, limeto pa narežite na koščke.
Postrezite žlico fižola z jajcem, sesekljanimi koriandrovimi listi in rezino limete, ki jo lahko stisnete.
(Foto: pexels.com)