0 0
Pečen brancin

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Brancin
Bučka
600 g Krompir
Žajbelj
Češnjev paradižnik
2 žlički Rožmarin
2 vejici Pehtran
Sol in poper
Olivno olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pečen brancin

Brancin je hranljiva riba, bogata z beljakovinami in dober vir maščobnih kislin omega-3, ki so koristne za zdravje srca in delovanje možganov. Zagotavlja tudi bistvene vitamine in minerale, vključno s selenom, vitaminom D in vitamini B-kompleksa. Brancin se pogosto pripravlja in postreže cel, zato je elegantna in vizualno privlačna jed. Pripravimo ga lahko na različne načine, kot so pečenje na žaru, praženje, pečenje ali cvrtje v ponvi. Zaradi svojega nežnega okusa se dobro ujema s številnimi zelišči, začimbami in okusi citrusov.

  • 50 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 220 °C in namastite pekač.

Ribo očistite, osušite in posolite ter začinite z mediteranskimi začimbami po želji.

V trebuh ribe položite vejico pehtrana.

Na pekač položite olupljen in narezan krompir, narezano bučko, paradižnik, žajbelj in vse skupaj posolite in poprajte. Dodajte rožmarin in premešajte.

Pecite 20 minut, na pekač dodajte ribi in pecite še 20 minut.

Brancina z zelenjavno prilogo postrezite s kozarcem vina in zeleno solato.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Omaka iz kumar
Naprej
Riževa solata
Nazaj
Omaka iz kumar
Naprej
Riževa solata

Dodajte Komentar