0 0
Pasulj

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g belega fižola
400 g bele čebule
400 g prekajenih rebrc
8 strokov česna
1 lovorov list
sol
nekaj zrn popra
2 žlički sladke mlete paprike
1 žlička paradižnikove mezge
feferon ali ostra mleta paprika čisto po želji
1 poravnana žlica moke

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasulj

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 8
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Zelo znan in okusen srbski fižol – Pasulj.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Fižol čez noč namočimo. Naslednji dan ga odcedimo, zalijemo s hladno vodo in zavremo. Kasnje splaknemo z vročo vodo, nato pa še enkrat odcedimo. V loncu zavremo 2,5 l vode, nato dodamo odcejen fižol, nasekljano čebulo, nasekljan česen, lovor in poprova zrna ter feferon, če želimo.

Kuhamo 30 minut in nato dodamo rebrca. Nato kuhamo še približno 50 minut (če fižol še ni kuhan, tudi dlje).

Dodamo mleto papriko, paradižnikovo mezgo in v malo hladne vode zmešano moko. Solimo in kuhamo še 5 do 7 minut. Solimo vedno na koncu, sicer bi se fižol težje skuhal.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Šabesa
Naprej
Juha iz koromača
Nazaj
Šabesa
Naprej
Juha iz koromača

Dodajte Komentar