0 0
Pasirana fižolova juha

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 žlice Paradižnikova mezga
1 l Voda
0.5 dl Rdeče vino
1 x Čebula večja čebula
2 pločevinki Fižol - rdeči
2 x Lovorjev list
1.5 žlice Olje
1 ščepec Sol
3 zrna Poper v zrnju
6 vejic Peteršilj
0.5 žličke Timijan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasirana fižolova juha

Malo kreativnosti in fižolova juha bo postala jed za vse letne čase. V poletnem času jo lahko postrežete mlačno, dodajte si ohlajeno kislo smetano, ko pa nastopi zima, pa jo lahko obogatite še s kranjsko klobaso.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Fižol iz pločevinke splaknite pod vodo in odcedite.  V večji lonec vlijte malenkost olja, stresite čebulo, dodajte ščepec soli in pražite na zmernem ognju, da se čebula zmehča in razpade.

Dodajte fižol, premešajte in zalijte z rdečim vinom. Kuhajte tri minute, nato še enkrat premešajte in zalijte z litrom vode. Vmešajte paradižnikovo mezgo in dodajte lovor, poper in timijan. Na zmernem ognju kuhajte približno 15 minut.

Pripravljeno juho gladko zmiksajte s paličnim mešalnikom (pazite pa seveda, da odstranite lovorjev list!). Poskusite juho in po potrebi solite.

Operite peteršilj, otresite in sesekljajte. Razdelite juho po krožnikih, potresite s peteršiljem in postrežite.

Opomba: Moko, da boste zgostili juho, raje ne uporabite. Če bo juha preveč »prazna«, raje uporabite različne sestavine kot so npr.: popečene krušne kocke, široki rezanci, špageti, koščki krompirja, koščki klobase … Pripravite jo lahko tudi s sveže kuhanim fižolom, ki pa ga morate namočiti čez  noč.

(Foto: Pixabay)

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cvetačna kremna juha
Naprej
Krompirjeva juha s kislo smetano
Nazaj
Cvetačna kremna juha
Naprej
Krompirjeva juha s kislo smetano

Dodajte Komentar