Sestavine
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
300 g Maslo
-
200 g Sladkor v prahu
-
220 g Moka
-
70 g Puding v prahu
-
3× Pasijonka
Navodila
Pečico segrejte na 170 °C. Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko, tako da bo papir segal čez dve stranici.
Stepite vaniljo, 250 g masla in 60 g sladkorja. Presejte moko in puding v prahu. Mešajte, dokler ne nastane mehko testo.
Polovico testa pritisnite na dno pripravljenega pekača, da dobite piškotno podlago. Preostalo testo razvaljajte v kroglice. Položite jih na pripravljen pladenj, 3 cm narazen. Kroglice rahlo posujte s pudingom v prahu, nato pa vsako kroglico potisnite ob dno pekača. Pecite 20 minut ali dokler se ne obarvajo svetlo zlato. Piškotno podlago odstavite, da se popolnoma ohladi.
Preostalo maslo stepite in postopoma dodajte preostali sladkor in ga po vsakem dodatku dobro stepajte, dokler se ne združi. Z zajemalko izločite kašo pasijonke in jo dodajte masleni zmesi. Stepite, dokler se ne poveže.
V manjši skledi zmešajtecc2 žlici dodatnega sladkorja in malo dodatnega odcejenega soka pasijonke, da dobite konsistenco glazure.
S papirjem previdno dvignite piškotno podlago iz ponve. Premažite jih z nadevom. Po vrhu razporedite piškote. Posujte s preostalim dodatnim sladkorjem v prahu. Prelijte s prelivom. Narežite na kocke in postrezite.
(Foto: pexels.com)