0 0
Pasijonkino pecivo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlička Vaniljev ekstrakt
300 g Maslo
200 g Sladkor v prahu
220 g Moka
70 g Puding v prahu
Pasijonka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasijonkino pecivo

  • 1 ura
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 170 °C. Namastite pekač in ga obložite s papirjem za peko, tako da bo papir segal čez dve stranici.

Stepite vaniljo, 250 g masla in 60 g sladkorja. Presejte moko in puding v prahu. Mešajte, dokler ne nastane mehko testo.

Polovico testa pritisnite na dno pripravljenega pekača, da dobite piškotno podlago. Preostalo testo razvaljajte v kroglice. Položite jih na pripravljen pladenj, 3 cm narazen. Kroglice rahlo posujte s pudingom v prahu, nato pa vsako kroglico potisnite ob dno pekača. Pecite 20 minut ali dokler se ne obarvajo svetlo zlato. Piškotno podlago odstavite, da se popolnoma ohladi.

Preostalo maslo stepite in postopoma dodajte preostali sladkor in ga po vsakem dodatku dobro stepajte, dokler se ne združi. Z zajemalko izločite kašo pasijonke in jo dodajte masleni zmesi. Stepite, dokler se ne poveže.

V manjši skledi zmešajtecc2 žlici dodatnega sladkorja in malo dodatnega odcejenega soka pasijonke, da dobite konsistenco glazure.

S papirjem previdno dvignite piškotno podlago iz ponve. Premažite jih z nadevom. Po vrhu razporedite piškote. Posujte s preostalim dodatnim sladkorjem v prahu. Prelijte s prelivom. Narežite na kocke in postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Zamrznjene jogurtove ovsene rezine
Naprej
Piščančje skodelice
Nazaj
Zamrznjene jogurtove ovsene rezine
Naprej
Piščančje skodelice

Dodajte Komentar