0 0
Paradižnikovi kaneloni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Češnjev paradižnik
2 žlici Oljčno olje
500 g Rikota
40 g Parmezan
150 g Bučke
200 g Majhne mocarela kroglice
Listi kaneloni
Peteršilj
40 g Mandlji

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Paradižnikovi kaneloni

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Paradižnik dajte v kuhinjski robot in ga na grobo sesekljajte. Prenesite jih v skledo, vmešajte olje ter jih začinite s soljo in poprom.

V skledo dajte rikoto in 20 g parmezana ter paradižnikovo omako. Raztrgajte polovico mocarele, začinite in premešajte.

Vsak list cannelloni potopite v skledo s hladno vodo, da se navlaži, nato pa ga položite na delovno površino. Med liste razdelite rikoto in jih postavite v vrsto na sredini, ki sledi dolgemu robu.

Polovico paradižnikove mešanice razporedite po dnu pekača. Na vrh položite kanelone. Prelijte preostalo paradižnikovo omako. Posodo tesno pokrijte s folijo in jo pecite 15 minut.

Medtem v skledo kuhinjskega robota natrgajte liste peteršilja. Dodajte mandlje in preostalih 20 g parmezana ter obdelujte, dokler ne postanejo grobo sesekljani.

premažite po kanelonih in potresite z natrgano mocarelo. Odkrito pecite še 5 minut ali dokler se vrh ne zlato obarva in testenine niso kuhane. Takoj postrezite.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjeva juha s slanino
Naprej
Piškotek vroča čokolada
Nazaj
Krompirjeva juha s slanino
Naprej
Piškotek vroča čokolada

Dodajte Komentar