Sestavine
-
400 g Češnjev paradižnik
-
2 žlici Oljčno olje
-
500 g Rikota
-
40 g Parmezan
-
150 g Bučke
-
200 g Majhne mocarela kroglice
-
8× Listi kaneloni
-
Peteršilj
-
40 g Mandlji
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Paradižnik dajte v kuhinjski robot in ga na grobo sesekljajte. Prenesite jih v skledo, vmešajte olje ter jih začinite s soljo in poprom.
V skledo dajte rikoto in 20 g parmezana ter paradižnikovo omako. Raztrgajte polovico mocarele, začinite in premešajte.
Vsak list cannelloni potopite v skledo s hladno vodo, da se navlaži, nato pa ga položite na delovno površino. Med liste razdelite rikoto in jih postavite v vrsto na sredini, ki sledi dolgemu robu.
Polovico paradižnikove mešanice razporedite po dnu pekača. Na vrh položite kanelone. Prelijte preostalo paradižnikovo omako. Posodo tesno pokrijte s folijo in jo pecite 15 minut.
Medtem v skledo kuhinjskega robota natrgajte liste peteršilja. Dodajte mandlje in preostalih 20 g parmezana ter obdelujte, dokler ne postanejo grobo sesekljani.
premažite po kanelonih in potresite z natrgano mocarelo. Odkrito pecite še 5 minut ali dokler se vrh ne zlato obarva in testenine niso kuhane. Takoj postrezite.
(Foto: freepik.com)