Sestavine
-
1 čajna žlička Olje
-
700 ml Paradižnik iz pločevinkepločevinka paradižnika v koščkih
-
Jušna osnova - zelenjavna
-
3 x Strok - česen
-
1 x Čebula
-
1 x Korenje
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
1 x Lovorjev list
-
Origanopo okusu
-
Bazilikapo okusu
-
Parmezanpo okusu
-
250 g Tortelini
Navodila
Sesekljano čebulo in sesekljan korenček popražite na žlici oljčnega olja. Dodajte še sesekljan česen, na hitro popražite, nato pa zalijtez na koščke narezanim paradižnikom. Pokuhajte 5 minut, nato dodajte še jušno osnovo, solite in poprajte po vašem okusu, dodajte tudi lovorjev list, baziliko in pa origano.
Kuhajte približno 20 minut, da se bodo okusi prepojili med seboj in da se bo zelenjava zmehčala.
Ko bo juha skuhana, odstranite lovorjev list in juho s paličnim mešalnikom zmešajte vse do gladkega.
Ponovno zavrite juho, dodajte vanjo torteline in kuhajte nekaj minut oziroma toliko časa kolikor piše na navodilih na embalaži.
Postrezite še s kančkom kisle smetane in pa parmezanom.
(Foto: Getty Images)