Sestavine
-
2 skodelici Pinjenec
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
iz enega zrnja Vaniljeva pasta
-
2 žlički Želatinaprah
-
400 g Konzervirana breskev
Navodila
Rahlo namastite štiri modelčke za panna cotto. V ponev na srednje nizki temperaturi dajte pinjenec, sladkor in vaniljevo pasto. Ob občasnem mešanju segrevajte 8 minut ali dokler se ne segreje, vendar ne zavre. Odstranite z ognja. Mešanico precedite v ognjevarno skledo.
Dodajte želatino in stepajte, dokler se želatina ne raztopi. Odstavite za 10 minut, da se ohladi.
Zmes vlijte v pripravljene modelčke. Pokrijte s plastično folijo. Postavite v hladilnik za 4 ure ali dokler se ne strdi.
Z nožem z okroglim rezilom previdno obkrožite rob vsake panna cotte. Obrnite na krožnike. Z žlico prelijte breskev in sirup. Okusno!
(Foto: pexels.com)