0 0
Palačinke iz krompirja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g hladnega pretlačenega krompirja
75 g moke
2 jajci
125 ml mleka
0.25 žličke soli
rastlinsko olje in maslo za peko palačink

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Palačinke iz krompirja

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Če vam je ostalo kaj kuhanega ali pretlačenega krompirja, lahko iz njega za kosilo ali večerjo pripravite slastne krompirjeve palačinke.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Pretlačen krompir stresemo v skledo in nanj presejemo moko. Dodamo sol, mleko in rumenjake ter dobro premešamo, da dobimo enotno testo brez grudic. Beljake stepemo v čvrst sneg, ki ga v dveh ali treh obrokih z ročno metlico nežno in počasi vmešamo v krompirjevo zmes.

Na kuhalnik pristavimo ponev in jo dobro segrejemo. V vroči ponvi segrejemo pol žličke olja in košček masla. Ponev rahlo nagnemo levo in desno, da se enakomerno namasti. V namaščeno ponev z žlico polagamo kupčke testa (ena zvrhana žlica na palačinko). Kupčke s hrbtno stranjo žlice rahlo sploščimo, da oblikujemo manjše okrogle palačinke. Po približno 1 minuti peke se palačinke na spodnji strani rahlo rjavo zapečejo, na zgornji strani pa se pojavijo mehurčki. Z lopatko jih previdno obrnemo in zlato rjavo zapečemo še na drugi strani.

Pečene palačinke poberemo iz ponve in shranimo na toplem krožniku. Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo vsega testa. Po potrebi dodajamo olje in maslo. Palačinke postrežemo z veliko skledo solate, lahko pa jih ponudimo tudi kot prilogo k ribjim, zelenjavnim ali mesnim jedem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici
Naprej
Ocvrti piščančji zrezki z začinjenimi drobtinami
Nazaj
Pečeno jajce s sirom in slanino v kruhovi skledici
Naprej
Ocvrti piščančji zrezki z začinjenimi drobtinami

Dodajte Komentar